1. Draft game threads in the Football Forum have been moved to a new Draft Games Forum. This is to keep the Football Forum more on topic.
    Dismiss Notice

Keyboard and autocorrect problems on android

Discussion in 'Admin/Mod Help Forum' started by VP89, Feb 12, 2018.

  1. Feb 12, 2018
    #1

    VP89 Pogba's biggest fan

    Joined:
    Dec 6, 2015
    Messages:
    8,413
    I've been using redcafe on my mobile a lot but recently I've found that the keyboard seems to play up a lot when trying to type posts. It doesn't recognise me adding a space and it seems to always mess up the typed words as a result.

    This might well be an app issue but my swiftkey keyboard works absolutely fine on whatsapp and other sites etc. It's only not responsive on redcafe. I am about to uninstall and reinstall my swiftkey keyboard app, but was just curious as to whether this is a known issue with any other posters?
  2. Feb 12, 2018
    #2

    MaxiPaxi likes to shove his mum's boiled eggs up his rectum

    Joined:
    Mar 4, 2017
    Messages:
    10,321
    Location:
    :noitacoL
    feck touch-wizz is awful for typing fullspot imo.
  3. Feb 12, 2018
    #3

    jojojo Moderator Staff

    Joined:
    Aug 18, 2007
    Messages:
    27,010
    Location:
    Welcome to Manchester reception committee
    It seems to be happening to Chrome on Android users - since a recent Chrome update.

    I've switched to using Edge for now, seems a bit better so far though though admittedly I've only written a couple of short posts with it.
  4. Feb 12, 2018
    #4

    Rado_N Yaaas Broncos!

    Joined:
    Apr 6, 2009
    Messages:
    88,434
    Location:
    Manchester
    Yea it's definitely a Chrome issue, happening with Gboard on stock as well.
  5. Feb 12, 2018
    #5

    schwalbe Full Member

    Joined:
    Jul 7, 2014
    Messages:
    858
    Supports:
    Fc Bayern München
    Yeah, i have to use two browsers for redcafe. Brave doesn't show tweets and it's impossible to type with Chrome. Spaces turn into letters and auto completion just repeats the already written part of the word until it reaches the number of letters the word contains.
  6. Feb 20, 2018
    #6

    jojojo Moderator Staff

    Joined:
    Aug 18, 2007
    Messages:
    27,010
    Location:
    Welcome to Manchester reception committee
  7. Mar 10, 2018
    #7

    rcoobc Not as crap as eferyone thinks

    Joined:
    Jul 28, 2010
    Messages:
    38,325
    Location:
    C-137
    Supports:
    Free Speech
    How does one do that?
  8. Mar 10, 2018
    #8

    jojojo Moderator Staff

    Joined:
    Aug 18, 2007
    Messages:
    27,010
    Location:
    Welcome to Manchester reception committee
    Click on your username at the top of the page (next to Inbox) and select "preferences" from the list. The "use the rich text editor" option is in there.
  9. Mar 10, 2018
    #9

    rcoobc Not as crap as eferyone thinks

    Joined:
    Jul 28, 2010
    Messages:
    38,325
    Location:
    C-137
    Supports:
    Free Speech
    Wow, it's like going back in time! Cool
  10. Mar 10, 2018
    #10

    jojojo Moderator Staff

    Joined:
    Aug 18, 2007
    Messages:
    27,010
    Location:
    Welcome to Manchester reception committee
    :lol:

    When you get bored of it, you can always a download a different browser though.
  11. Mar 11, 2018
    #11

    rcoobc Not as crap as eferyone thinks

    Joined:
    Jul 28, 2010
    Messages:
    38,325
    Location:
    C-137
    Supports:
    Free Speech
    So it's a chrome problem on android?
  12. Mar 11, 2018
    #12

    jojojo Moderator Staff

    Joined:
    Aug 18, 2007
    Messages:
    27,010
    Location:
    Welcome to Manchester reception committee
    It's a Chrome update that has triggered it, and it's the kind of change where Google/Chromium may leave it to everyone else to comply with them.

    However, apparently there may now be something worth trying:

    https://xenforo.com/community/threa...eyboard-suggestion-issues.142504/post-1228631

    Worth a try, let us know how you get on.
  13. Mar 11, 2018
    #13

    Snow Somewhere down the lane, a licky boom boom down

    Joined:
    Jul 10, 2007
    Messages:
    28,856
    Location:
    Reykjavík
    I use Swiftkey, reported the problem some time ago and it has been resolved. It has one little problem of when I press '.' it makes a double space instead but that's a very minor issue compared to the previous problem.
  14. Mar 11, 2018
    #14

    rcoobc Not as crap as eferyone thinks

    Joined:
    Jul 28, 2010
    Messages:
    38,325
    Location:
    C-137
    Supports:
    Free Speech
    I was getting the problem with swiftkey as of like 3 days ago
  15. Mar 11, 2018
    #15

    jojojo Moderator Staff

    Joined:
    Aug 18, 2007
    Messages:
    27,010
    Location:
    Welcome to Manchester reception committee
    Try and update?